Saltisbadet består av Dambadet, Herrbadet och Mellanbadet och är inspirerade av de kurbad som var populära på kontinenten när seklet var ungt. Badhusen är sedan 2012 byggnadsminnesförklarade


DAMBADET

Dambadet byggdes för hundra år sedan (1913) och renoverades på 2000-talet till sin forna glans. Det är byggt helt i trä och har härliga soldäck i trä med bastu och hopptorn.

 

Dambadet är ritat av Elis Kjellin och har fått sin bleka gröna färg tillbaka. Allt är bevarat – dörrar, haspar, krokar, fönster. Det känns som att ta ett kliv in i en förfluten värld.

 

 

 

HERRBADET

Herrbadet uppfördes på 1920-talet i klassiserande stil av arkitekt Torben Grut, samma arkitekt som ritade Stockholms Stadium.

 

Här finns bastu, soldäck av trä att tillbringa varma, soliga dagar på. Dessutom finns fyra hoppnivåer att hoppa ifrån: 3, 6, 9 och 12 meter för den som vågar! Efter renoveringen på 2000-talet är färgsättningen återställd till benvitt.

 

 

 

MELLANBADET

Mellanbadet har en fin sandstrand med rutschkana för småbarnen och studsmatta och hopptorn för de lite större barnen.

 

I badets restaurang kan hela familjen äta frukost, lunch och middag. Alla rätter är tillagade på plats med största omsorg.